Nieuws

Voorjaar met uitdagingen zorgt voor creatieve kansen!

13 juni 2024

Door het natte voorjaar en de hevige regenval de laatste periode is de bodem op veel plaatsen compleet dicht geslagen. Met als gevolg dat er geen zuurstof in de bodem komt. Om een goede oogst te realiseren moeten we zeker dit jaar zuinig zijn op de gezaaide mais. Dit brengt creatieve ideeën van eindgebruikers van Evers machines (Marcel Slaghekke en Tom Kenkhuis) boven, die wij vanuit Evers graag ondersteunen.

Lees meer

Subsidieregeling geïntegreerde gewasbescherming 2024

27 mei 2024

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft onlangs de subsidieregeling 'Investeren in geïntegreerde gewasbescherming' gepubliceerd. Een aantrekkelijke regeling voor bedrijven die willen investeren in preventieve en niet-chemische maatregelen om geïntegreerde gewasbescherming te verbeteren. Zo kan bijvoorbeeld subsidie worden aangevraagd voor een bedrijfsmiddel, dat geschikt is om groenbemesters en vanggewassen te vernietigen of in te werken. De volgende

Lees meer

NEXAT kiest voor Toric mestinjecteur van Evers

23 april 2024

Mestinwerking met NEXAT en Evers Agro Toric NX 1400 De samenwerking tussen NEXAT en Evers heeft een effectieve mestinjectie combinatie met hoge capaciteit voor grote oppervlakten voortgebracht. De NEXAT werktuigdrager is in deze samenstelling voorzien van een Wienhoff mesttank en Evers Agro Toric NX 1400 bemester. Deze combinatie, ontwikkeld door vooruitstrevende en innovatieve fabrikanten, biedt effectieve mestinwerking op grote oppervlaktes voor professionele agrariërs. Voor deze samenwerking heeft Evers de succesvolle Evers Toric schijvenbemester doorontwikkeld naar een werkbreedte van 14 meter, om binnen het NEXAT concept drijfmest exact in de bodem in te injecteren

Lees meer

Nieuw: 9 m Toric schijvenbemester

12 maart 2024

Evers breidt de succesvolle Toric schijvenbemester serie uit met de Toric XL. De Toric XL is een robuuste bemester en zeer geschikt voor zelfrijders. Met een werkbreedte tot 9 meter, staat de Toric XL garant voor een grote capaciteit. De bemester is 3-delig opklapbaar, heeft een werkbreedte tot 9 meter en een transportbreedte van 3 meter. Daarbij zijn de schijven symmetrisch in de machine bevestigd, waardoor de nieuwe Toric XL klaar is voor de toekomst.

Lees meer

Belasting verlagen in 2023?

8 december 2023

In 2023 is er een eenmalige nieuwe regeling beschikbaar gesteld door de belastingdienst voor een versnelde willekeurige afschrijving. Deze regeling geldt in principe ook voor alle Evers machines, aangeschaft in 2023. De machines dienen vóór 1 januari 2026 in gebruik te zijn genomen.

Lees meer

Subsidie MIA\Vamil

8 december 2023

Met MIA\Vamil fiscaal voordelig investeren in ‘Mulch’ apparatuur Wilt u investeren in een milieuvriendelijk bedrijfsmiddel? Dan kunt u fiscaal voordeel behalen door gebruik te maken van de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en/of de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil). De Nederlandse overheid biedt subsidie aan voor ‘’Mulch-apparatuur”. De Evers schijveneggen en snijrollen vallen onder de zogenoemde ‘’Mulch-apparatuur’’.

Lees meer

Nieuw: Forest cultivator met slipafhankelijke diepteregeling

26 oktober 2023

Evers Agro heeft de Forest deelbare cultivator/woeler vernieuwd. Wat blijft is het etageframe met de tweede rij vaste tanden. Nieuw is de optie om slipafhankelijk of trekkracht afhankelijk automatisch met Isobus aansturing de tweede rij tanden traploos uit te heffen.

Lees meer

Hydraulische obstakel beveiliging voor Breton XL voorzetwoeler

26 oktober 2023

Na de succesvolle introductie van de Breton XL voorzetwoeler heeft Evers dit model met een hydraulische obstakelbeveiliging uitgebreid. Door de toevoeging van deze optie is de Breton XL ook voor steenachtige bodems geschikt.

Lees meer

Noviteiten Agritechnica 2023

26 oktober 2023

Evers, specialist in bemesting, grondbewerking & zaaibedbereiding en graslandverzorging met meerdere noviteiten op Agritechnica 2023. Evers is op Agritechnica zowel vertegenwoordigd in Hal 11 (compleet assortiment) als in Hal 22 (bemesting). Een selectie van Evers machines zal ook te zien zijn op de stands van verkooppartners.

Lees meer

Injectiesysteem micro-organismen Graslandwoeler en -beluchter

26 oktober 2023

Nieuw: Bewerking combineren met toevoegen van micro-organismen Door het toevoegen van effectieve micro-organismen aan de bodem is het mogelijk om het bodemleven te activeren/verbeteren. Het versterkte bodemleven heeft een positieve invloed op een betere/snellere organische stof opbouw en een betere bodemstructuur, wat ten goede komt aan de bodemvruchtbaarheid. Een onderzoeksmethode die weergave geeft van de mineralenbalans in de bodem is de Kingsey-Albrecht methode. Goede chemische samenstellingen, oftewel de macro- en micro-elementen, van de bodem met de juiste pH-waarde zijn essentieel voor de ontwikkelingen van de bodembiologie en een actief bodemleven.

Lees meer

Subsidie bodemverbetering | Oost Nederland

10 oktober 2023

Ben jij op zoek naar oplossingen voor natte stukken op je perceel of wil je juist zomers meer water beschikbaar hebben voor je gewassen? Goed nieuws! In Oost-Nederland is een subsidieregeling voor investeringen in onder meer bodemverbetering of maatregelen die de waterbalans en bodem kunnen versterken.

Lees meer

Subsidie geïntegreerde gewasbescherming

3 augustus 2023

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft onlangs de subsidieregeling voor geïntegreerde gewasbescherming gepubliceerd. Een aantrekkelijke regeling voor bedrijven die willen investeren in preventieve en niet-chemische maatregelen om geïntegreerde gewasbescherming te verbeteren Zo kan bijvoorbeeld subsidie worden aangevraagd voor één of 2 bedrijfsmiddelen, die geschikt zijn om groenbemesters en vanggewassen te vernietigen of in te werken. De volgende Evers machines zijn hiervoor perfect geschikt: Evers schijveneggen, snijrollen en stoppelcultivatoren. Deze subsidie is aan te vragen van 1 september tot en met 29 september 2023. Let op: het totale subsidiebudget wordt verdeeld op volgorde van binnenkomst! Meer informatie over deze subsidie kun je vinden op de website van het RvO.

Lees meer

Nieuwe Combi-zaaimachine - Evers Dartmoor

3 augustus 2023

Evers Agro introduceert een Combi-zaaimachine voor het inzaaien van nieuwe gewassen en het doorzaaien van grasland. De Dartmoor is een innovatieve machine en kenmerkt zich door zijn veelzijdige inzetbaarheid. Een uniek en speciaal ontwikkeld druksysteem maakt het mogelijk om onder alle omstandigheden een exacte zaaibewerking uit te voeren. De Dartmoor is een perfecte zaaimachine voor een vooruitstrevende landbouwer en uitermate geschikt voor de vergroeningsuitdagingen voor een toekomstbestendige landbouw!

Lees meer

Nieuw! Evers Toric Compact schijvenbemester

4 juli 2023

Evers breidt de succesvolle serie Toric schijvenbemesters uit met een nieuw type, de Evers Toric Compact. Een compacte schijvenbemester die uitermate geschikt is voor gebruik achter mesttanks. Daarvoor is de compacte bemester licht gebouwd. De Toric Compact is leverbaar met een werkbreedte van 6 meter en heeft een eigen gewicht van 1990 kg in de uitvoering met steunwielen. De Toric Compact is tevens leverbaar met een buizenrol.

Lees meer

Stoppelbewerking na de oogst: wat levert het op?

1 maart 2023

Belang van stoppelbewerking Stoppelbewerking begint met een goede verkleining en inwerking van de stoppel- en gewasresten in de bovenste grondlaag (5 tot 12 centimeter). Hierdoor komt zuurstof en vocht gemakkelijk bij de gewasresten, wat voor een goede vertering essentieel is. Als de stro en stoppelresten niet goed verteerd worden levert dat problemen op bij de groei van de volgende teelt. Daarnaast verbetert een stoppelbewerking de veldhygiëne door het maken van een vals zaaibed, wat de ontkieming van onkruid en opslagzaden stimuleert.

Lees meer

Glyfosaat: wat zijn de alternatieven?

1 maart 2023

Het gebruik van glyfosaat is maatschappelijk en politiek onderwerp van discussie. In het bijzonder de gele velden in het voorjaar zijn veel mensen een doorn in het oog. Boeren en tuinders zijn niet blind voor die kritiek en willen bovendien graag zelf verduurzamen. Om hen daarin te ondersteunen ontwikkelt LTO samen met partners een gezamenlijk plan van aanpak. Ook Evers heeft een bijdrage geleverd aan dit plan van aanpak. Lees meer

Lees meer

Laat je grasland niet stikken!

1 maart 2023

Bodemverdichting in grasland is één van de oorzaken van een lagere opbrengst en kwaliteit van het ruwvoer. Terwijl grasland verreweg het kostbaarste productiemiddel is van een veehouder! Het is voor een ondernemer essentieel om aandacht te geven aan zijn waardevolle bodem. Start daarom vandaag nog met het beoordelen van je grasland.

Lees meer

Video Evers - Week van de Techniek

24 januari 2023

Evers doet elk jaar mee aan de Week van de Techniek zodat leerlingen van de basisschool een kijkje achter de schermen kunnen nemen bij Evers. Bekijk de video waarin Roelof KleinJan vertelt over Evers en hoe leuk werken in de techniek is.

Lees meer

Nieuw: Evers Quadro Disc Combi-bemester

13 januari 2023

Vernieuwend en veelzijdig: de nieuwe Evers Quadro Disc Combi-bemester De Quadro Disc is een veelzijdige en effectieve combi-bemester voor graan- en grasland en bouwland. De combi-bemester met een scherpe enkele snijschijf zorgt dat de mest direct bij de wortels van de gewassen komt. Verlies van voedingsstoffen door emissie is zo tot een minimum beperkt. De Quadro Disc combineert een grote werkbreedte, tot 15 meter, met een hoge uitbreng capaciteit.

Lees meer

Nieuw: Evers Toric Mono schijvenbemester

5 januari 2023

Snel en eenvoudig mest inwerken op grote werkbreedte met laag brandstofverbruik De 1-rijige schijvenbemester van Evers kenmerkt zich door het effectief inwerken en afdekken van mest op een grotere werkbreedte. De al jaren toegepaste schijven uit de Evers Toric bemester openen de bodem en voeren de grondbewerking uit. De mest wordt direct achter de schijven in de bodem geïnjecteerd, waarna sleeptanden de mest met grond afdekken.

Lees meer

Subsidieregeling POP3+

6 december 2022

Wilt u investeren en u voorbereiden op de toekomst van uw landbouwbedrijf? Vanaf 1 december 2022 is de subsidieregeling POP3+ 2022 opengesteld. Vanuit deze regeling is er een bedrag van 14 miljoen euro beschikbaar. De machines van Evers zijn uitermate geschikt voor de regeling.

Lees meer

Graslandopbrengst verhogen?

6 december 2022

Voor een kwalitatief goede opbrengst van uw grasland is professioneel graslandonderhoud noodzakelijk. Het belangrijkste doel daarbij is het fit houden van de graszode. De graslandmachines van Evers verzekeren u van een hogere en kwalitatief betere gras opbrengst. De doorzaaimachine verwijdert slechte grassen en onkruid en zorgt voor verjonging van de grasmat. Beluchten en woelen heffen bodemverdichting op en bevorderen de waterafvoer, bewortelbaarheid en zuurstofgehalte waardoor het gras de voedingsstoffen beter kan opnemen.

Lees meer

Nieuw! Breton XL voorzetwoeler

6 december 2022

Innovatief en efficiënt, de vernieuwde Evers Breton XL voorzetwoeler Evers Agro introduceert de vernieuwde Breton XL voorzetwoeler. De Breton XL is doorontwikkeld. Naast het opheffen van bodemverdichting is in één werkgang een vervolgbewerking uit te voeren. Uniek aan deze vernieuwde machine is de zeer korte inbouwlengte, het eenvoudig wisselen van het aantal tanden en de brede inzetbaarheid van de hydraulische hefinrichting. Daarbij bieden de hefarmen de mogelijkheid om óf een categorie 2 óf een categorie 3 machine aan te koppelen.

Lees meer

Hoe bewerk je stoppels optimaal?

26 augustus 2022

Na de oogst van graan en mais blijft een land met enkel gewasstoppels achter. Tijd om het land te bewerken en een groenbemester in te zaaien. Echter, wat is de juiste stoppelbewerking? Waar moet een teler rekening mee houden?

Lees meer

Versnijden, versnipperen en onderwerken

16 augustus 2022

Maïs oogsten als MKS of CCM, of het hoger hakselen van de silomaïs, betekent een extra uitdaging voor de grondbewerking en het zaaien van een vanggewas. Goede mechanisatie biedt uitkomst, vertelt Bram Dieker, productmanager bij Evers Agro. Dit jaar gaat er mogelijk meer maïs als MKS of CCM geoogst worden. Een mooie manier om de krachtvoerkosten naar beneden te brengen door eigen teelt van krachtvoer en minder noodzakelijke aankoop van eiwitproducten.

Lees meer

Injectie micro-organismen

15 augustus 2022

Goede resultaten nieuwe toepassing Evers Graslandwoeler in Zwitserland - injectie micro-organismen Onze importeur A. Leiser AG in Zwitserland heeft een Graslandwoeler WBG 5-300 voorzien van een installatie om vloeistof met micro-Organismen te injecteren in de bodem. De Graslandwoeler heft eerst de aanwezige verdichtingen op tot een diepte van 15 tot 45 cm. Het speciale design van de MT-tand voorkomt vermenging van de bodemlagen. Het woelen van het grasland heeft een positief effect op de capillaire werking en het zuurstofgehalte in de bodem. Het tegelijk injecteren van micro-Organismen levert goede resultaten op, aldus de enthousiaste reactie van Matthias van onze importeur en zijn klant Lohnunternehmen Beutler. Er is een betere humusopbouw, betere waterdoorlaatbaarheid en een vruchtbaardere bodem. Door het van opheffen van de verdichtingen met de Graslandwoeler, kunnen de micro-organismen snel en effectief aan het werk gaan. De boeren reageren zeer positief; ‘Het gras is veel groener.’

Lees meer

Nieuw: Toric XL 1200 schijvenbemester

14 juli 2022

De succesvolle Evers Toric schijvenbemester serie is uitgebreid met de Toric XL, in de werkbreedtes 12 en 9 meter. De Toric XL schijvenbemester kenmerkt zich door effectieve mestinwerking op grote werkbreedte. De Toric XL beschikt over schijven van Ø 41,5 cm. Deze schijven openen en bewerken de bodem tot op een werkdiepte van 10 cm. Direct achter de eerste rij schijven wordt de mest in de bodem geïnjecteerd. De tweede rij schijven zorgt voor de inwerking van de mest in de bodem. Het rechtstreeks deponeren van de mest in de bodem verhoogt de werkzaamheid van de voedingsstoffen en beperkt het stikstofverlies.

Lees meer

Ontdek Evers in Farming Simulator 22

23 mei 2022

Ook fan van Farming Simulator? Sinds enige tijd kun je met de volgende Evers machines in Farming Simulator 22 rijden: de Holsteiner voorzetdiepwoeler, de Graslandwoeler en de Brumby stoppelcultivator.

Lees meer

Hoe benut je grasland optimaal?

20 mei 2022

Momenteel stijgen de prijzen van veel producten tot recordhoogtes. Krachtvoer is voor een melkveehouder een belangrijke kostenpost. De vraag is: hoe breng je de kosten van krachtvoer naar beneden? Het antwoord op deze vraag ..

Lees meer

Friese landbouwers opgelet, subsidieregeling POP3+ opengesteld

19 mei 2022

Wilt u investeren in verbetering van de waterkwaliteit? Dan is er wellicht subsidie voor u beschikbaar. Diverse Evers machines ten behoeve van graslandverzorging en grondbewerking zijn opgenomen in de openstellingslijst. Bekijk de POP3+ regeling of er een interessante investering voor u beschikbaar is. Fysieke Investeringen - Fryslân 2022 | SNN.

Lees meer

Dood spuiten vanggewas verleden tijd?

4 maart 2022

Het groeiseizoen van de groenbemesters nadert zijn einde. Tijd om de groenbemesters in te werken, om de vastgelegde stikstof en voedingsstoffen effectief te benutten in de vervolgteelt. Echter hoe werk je enerzijds effectief in en hou je rekening met de ontwikkeling rond glyfosaat?

Lees meer

Hoe verhoog je de kwaliteit van ruwvoer?

3 maart 2022

Na een aantal droge zomers is er het afgelopen jaar over het algemeen meer dan voldoende ruwvoer gewonnen. Maar hoe is het met de kwaliteit? Kwalitatief hoger ruwvoer van eigen land kan zorgen voor een besparing op krachtvoerkosten en aankoop van kunstmest.

Lees meer

Project Ride

31 januari 2022

Binnen het project Ride wil Evers Agro in samenwerking met diverse projectpartners, de introductie, (door)ontwikkeling, implementatie en integratie van (verregaande) automatisering, robotisering en digitalisering binnen fabrieken/bedrijven in de Oost-Nederlandse metaalindustrie realiseren, vanuit gezamenlijke kennisontwikkeling en investeringen op het gebied van new manufacturing technologies, connected systems en digitization. De subdoelstellingen van het project zijn: 1. De stimulering en realisering van digitaliseringsstappen zodat (MKB-) ondernemingen in de metaalindustrie de mogelijkheden en kansen van digitalisering benutten; 2. Kennisborging en doorontwikkeling van gedeelde faciliteiten; 3. Vergroting van de duurzaamheid (lange termijn) van bovengenoemde stappen en realisatie van een flexibelere, robuustere en slimmere waardeketen door aansluiting van extern MKB uit de regio.

Lees meer

Subsidieregeling: Investeren in groen-economisch herstel

20 december 2021

Wilt u investeren en voorbereiden op de toekomst van uw landbouwbedrijf? Vandaag, 20 december 2021, is de subsidieregeling ‘Investeren in groen-economisch herstel’ opengesteld. Vanuit deze regeling is er een bedrag van ruim 35 miljoen euro beschikbaar. De machines van Evers zijn uitermate geschikt voor de regeling.

Lees meer

De juiste grondbewerking maakt het verschil

18 december 2021

Op het demoperceel van Topmais in Kamperveen zijn dit jaar verschillende proeven aangelegd. Allemaal hetzelfde maïs ras, dezelfde bemesting en tijdstip van zaaien. Voorafgaand aan de maïsteelt is er nog een grassnede geoogst. De grondbewerkingen maken aantoonbaar het verschil. Herkent u de verschillen op onderstaande luchtfoto’s?

Lees meer

Benut uw (drijf)mest efficiënt!

17 december 2021

De kunstmestprijzen bereiken wereldwijd een recordhoogte. En kunstmest is niet alleen duur geworden maar soms ook moeilijk verkrijgbaar. Op welke manier is (drijf)mest optimaal te benutten? Meststoffen hebben een directe invloed op de productie en het saldo. En de tijd van bemesten komt snel dichterbij. De wintergranen kiemen goed en komen al boven. Tijd om bezig te gaan met de meststoffen voor de gewassen voor aankomend seizoen!

Lees meer

Nieuwe lijn zaaibedbereiders

19 november 2021

Evers introduceert een nieuwe lijn zaaibedbereiders Met deze zaaibedbereiders is in één werkgang een egaal en kwalitatief hoogwaardig zaaibed klaar te leggen. De diepte van het zaaibed is nauwkeurig instelbaar en daarmee optimaal voor diverse gewassen. De zaaibedbereiders zijn uitermate geschikt voor zware klei, lichte klei en zavel grondsoorten. De combinatie bestaat uit een Konik+ (frontuitvoering), een Compactrol (tussenrol) en een Albino+ (in de achterhefinrichting). De zaaibedbereiders bewerken de grond intensief over een breedte van drie meter. Met de Evers zaaibedbereiders is het zaaibed in één werkgang gereed.

Lees meer

Maïs telen op ruggen; wat houdt u nog tegen?

25 oktober 2021

In Nederland is maïs een belangrijk gewas voor de veehouderij. Maïs kenmerkt zich door stabiele en goede voedingswaarden. Gunstig voor een goede (melk)productie en uiteindelijk het bedrijfsresultaat. Voor een toekomstbestendige maïsteelt moet de bodem een topprestatie leveren. Oftewel de bodem is een topsporter! Om als topsporter goede prestaties te leveren moeten de voorzieningen en randvoorwaarden perfect zijn. Teel de maïs op ruggen en laat de bodem uitblinken!

Lees meer

Openstelling subsidies

23 oktober 2021

Op dit moment kunnen agrariërs en loonbedrijven interessante (investering)subsidies aanvragen. De subsidieregelingen zijn bedoeld voor maatregelen die de kwaliteit van het oppervlaktewater verbeteren of het vasthouden van water op landbouwgrond bevorderen. Deltaplan Agrarisch Waterbeheer (DAW) heeft hiervoor in Groningen, Overijssel, Drenthe en Gelderland subsidie opengesteld. Voor een maatregel is maximaal 40% subsidie beschikbaar. In de maatregelenlijsten staat aangegeven welke maatregel subsidiabel is, wat de beschikbaarheid van de subsidie per maatregel is en de maximale financiële subsidieaanvraag per maatregel.

Lees meer

Is uw grasland winterklaar?

22 oktober 2021

Het groeiseizoen loopt bijna ten einde. Het afgelopen jaar is er veel gras gewonnen. De meeste boeren hebben hun ruwvoervoorraad goed kunnen (aan)vullen. Ongetwijfeld is de laatste snede gras nog niet geoogst. Hoe zorgt u ervoor dat uw grasland na een succesvol groeiseizoen goed voorbereid de winter in gaat?

Lees meer

Schoffelbemester 16 maisrijen

21 oktober 2021

Nieuw: Evers Schoffelbemester voor 16 maïsrijen met automatisch camerastuursysteem. De succesvolle Evers Schoffelbemester voor 8 en 12 maïsrijen is nu verder uitgebreid met een bemester voor 16 maïsrijen. Een innovatieve ontwikkeling die de capaciteit en slagkracht in het voorjaar vergroot. De grotere werkbreedte vermindert het aantal werkgangen in het perceel en rijsporen op de kopakker. De Evers Schoffelbemester draagt bij aan een duurzaam gebruik van bodem en voedingstoffen en vermindert het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen.

Lees meer

Vernieuwde breekbouten

29 juli 2021

Onlangs hebben wij een optimalisatie doorgevoerd bij onze breekbouten: • alle boutenkoppen zijn nu voorzien van het Evers artikelnummer, voor het makkelijk nabestellen van de juiste bouten • alle bouten zijn voorzien van moer, dus altijd een complete breekbout set bij de hand • de bouten zijn aangepast qua borstlengte en alle modellen zijn uitgevoerd in kwaliteit 10.9 waardoor de werking van de breekbout geoptimaliseerd is De vernieuwde breekbouten zijn vanaf nu leverbaar via Kramp in doosjes van 10 of 25 stuks)

Lees meer

Is uw maisperceel bestand tegen zware regenval?

26 juli 2021

Geen jaar is hetzelfde. Na drie droge zomers is het dit jaar zoeken naar droge momenten om gewassen te kunnen oogsten. Het benadrukt het belang om aan de slag te gaan met een toekomstbestendige maisteelt. Dit voorjaar hebben we regelmatig te maken gehad met (plaatselijk) hevige neerslag in korte tijd. Meestal is niet de hoeveelheid water direct een probleem maar de bodem. Structuurproblemen zoals bodemverdichting zijn op maispercelen meteen zichtbaar; water blijft dan staan op het perceel. Voor een maisplant is voldoende zuurstof essentieel om te kunnen groeien. Staat een perceel maïs volledig onder water, dan is alle zuurstof uit de bodem weg. Het groeistadium van de mais en met name de ontwikkeling van het wortelstelsel, bepaalt hoe lang de mais onder water kan overleven. Gemiddeld is dat 24 uur.

Lees meer

Hoe teel je aardappels zonder ploegen of spitten?

23 juli 2021

Niet Kerende Grondbewerking (NKG) krijgt steeds meer aandacht in de akkerbouw. Deze wijze van akkerbouw beperkt zich niet alleen tot stoppen met ploegen. Het gaat om het verbeteren van de weerbaarheid van de bodem door opbouw van organische stof en bevordering van het bodemleven. Sinds 2009 voeren onderzoekers van Wageningen University & Research lange termijn experimenten uit waarin de effecten van gereduceerde grondbewerking gevolgd worden. In deze experimenten zijn ook Evers grondbewerkingsmachines ingezet.

Lees meer

Registratieplicht landbouwvoertuigen

23 juli 2021

Sinds 1 januari 2018 dienen alle nieuwe: • verwisselbare getrokken machines in de categorie S • aanhangwagens ten behoeve van land- of bosbouw in de categorie R een RDW-goedkeuring te hebben voor het rijden op de openbare weg Verder zijn er sinds 1 januari 2021 voor deze categorieën nieuwe regels. Voor het rijden op de openbare weg is het is verplicht om voor deze machines een kenteken aan te vragen. Evers heeft een RDW-erkenning om deze Evers machines te voorzien van een kenteken. Indien gewenst verzorgen wij dit voor u.

Lees meer

Vernieuwde Graslandbeluchter

8 juni 2021

Innovatief en efficiënt, de vernieuwde Evers Graslandbeluchter Evers Agro introduceert de vernieuwde Evers Graslandbeluchter. De Evers Graslandbeluchter is ontwikkeld om oppervlakkige verdichtingen en verslemping in de toplaag van de graszode op te heffen. Uniek aan de vernieuwde uitvoering is de optionele 3-punts mechanische hefinrichting en een monteerbare driepunt voor de Graslandbeluchters met een vast frame.

Lees meer

Quarter breder inzetbaar

4 juni 2021

Nieuwe uitvoering Evers Quarter Strip-till bemester Door innovaties breder inzetbaar en lichter De nieuwe uitvoering van de Evers Quarter Strip-till rijenbemester is een doorontwikkeling van de reeds bestaande Quarter. Een precisie rijen-bemester die op onbewerkte akkers een rij bewerkt, eventuele bodemverdichting opheft, mest in de rij injecteert en de mest inwerkt. Daarmee ligt het zaaibed voor mais of andere gewassen klaar en is in de bewerkte rij te zaaien. De wortels komen direct bij de plek waar de meeste voeding zit, met een veel betere benutting van de voedingsstoffen als gevolg. Tussen de rijen vindt geen grondbewerking plaats, waardoor de bodem tussen de rijen zijn volledige draagkracht behoudt. Het perceel is daarmee ook beter beschermd tegen erosie, verstuiving en verslemping. Strip-till is positief voor bodemstructuur en -leven, en spaart werkgangen en (brandstof)kosten.

Lees meer

Update Demo Ruggenteeltwoeler

3 juni 2021

De overtollige neerslag en het koude weer dit voorjaar benadrukken het belang om aan de slag te gaan met een toekomstbestendige maisteelt. Mais op ruggen is een voorbeeld van het ontwikkelen van toekomstbestendige maisteelt. Bij Evers organiseren we dit jaar een demo-tour voor ‘Mais op ruggen’. De afgelopen tijd zijn we vol enthousiasme van start gegaan en is met de demo-combinatie op een groot aantal percelen inmiddels de mais op ruggen gezaaid. De Demotour is in Limburg gestart waarna vervolgens in meerdere plaatsen in Nederland en Duitsland mais op ruggen is gezaaid. Een aantal percelen in het Noorden en het Westen van ons land lieten nog even op zich wachten vanwege de vele neerslag en het koude voorjaar.

Lees meer

Prototype Evers zaaibedcombinatie

1 juni 2021

Ervaringen prototype Evers zaaibedcombinatie veelbelovend Dit voorjaar hebben wij bij diverse akkerbouwers een nieuwe zaaibedcombinatie getest. De combinatie van front- en achterwerktuig bewerkt de grond ondiep op een breedte van 3 meter. De zaaibedcombinatie is vooral bedoeld voor ondiepe zaaibedbereiding, van bijvoorbeeld uien en bieten, maar een aantal cm dieper kan ook.

Lees meer

Demo Ruggenteeltwoeler

12 april 2021

Wilt u meer zekerheid voor een geslaagde maisteelt? Dan demonstreren wij graag bij u of uw klanten onze Ruggenteelwoeler in combinatie met maïszaaimachine. Wij zijn overtuigd van de voordelen van een maisteelt op ruggen. Durft u het aan? Voordelen van maisteelt op ruggen Mais telen op ruggen zorgt voor meer zekerheid en betrouwbaarheid voor een geslaagde maisteelt. Een bewerking van de Ruggenteelwoeler in combinatie met de zaaimachine biedt de volgende voordelen: Organische stof blijft boven in de bouwvoor door de niet-kerende-grondbewerking De ruggen zorgen voor een groter bodemoppervlak waardoor de bodem in het voorjaar sneller opwarmt. Hogere bodemtemperatuur vergemakkelijkt de voedingsstoffen opname en stimuleert de wortelontwikkeling. Bij extreme regenval blijft het water tussen de ruggen staan. De maisplant staat droog.

Lees meer
Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief