Egaliseren, verkruimelen en aandrukken

Afhankelijk van de grondsoort en de bodemgesteldheid zorgen de nalooprollen van Evers voor egalisatie, verkruimeling of aandrukking van de grond. Evers biedt een grote diversiteit aan rollen, van de populaire buizenrol tot de zelfontwikkelde Saturnusrol. Deze laatste is bestemd voor gebruik onder natte omstandigheden en bij een steenachtige ondergrond. Naast het aandrukken, egaliseren en verkruimelen van de grond stimuleren nalooprollen de wateropname en dragen ze bij aan de verbetering van het zuurstofgehalte in de bodem. Dit voorkomt erosie en verbetert de bodemkwaliteit.

De juiste rol voor uw toepassing 

Omdat omstandigheden van de bodem zeer divers kunnen zijn is een juiste bewerking essentieel. Evers biedt een grote keuze aan nalooprollen. Deze  zorgen voor een vlak zaaibed, op lichte maar ook op zware gronden. De rollen bevorderen de groei en uitloop op grasland of bij gewassen.

Door te rollen worden aanwezige kluiten vermalen en korsten gebroken. Dat garandeert een gelijkmatige opkomst van het gewas. Tegelijkertijd wordt de capillaire werking van de bodem verbeterd en ongewenste verdamping van vocht uit de toplaag gereduceerd.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief