Ondergrond woelen en diepwoelen

Om de bodem in een goede conditie te houden is het belangrijk dat storende lagen losgebroken worden. Evers heeft daarom diepwoelers en grote cultivatoren ontwikkeld om storende lagen op te heffen. Afhankelijk van grondsoort kan gekozen worden voor een tand met beitel die een (licht) mengende werking of juist geen mengende werking heeft. Met de diepwoelers en vaste tand cultivatoren van Evers worden storende lagen opgeheven en wordt de water- en zuurstofhuishouding verbeterd. Gewassen  kunnen daardoor beter en dieper wortelen en dat zal de opbrengst ten goede komen.

Opheffen van bodemverdichting 

Het opheffen van bodemverdichting zorgt voor een goede waterdoorlatendheid en verbetert de bewortelbaarheid van de bodem. Daarbij is het belangrijk dat de verschillende bodemlagen in tact te blijven. Het doorbreken op openbreken van storende lagen, zoals verdichtingen die de waterdoorlaatbaarheid en bewortelbaarheid beperken is cruciaal. Deze verdichtingen kunnen ontstaan uit ‘oude’ ploegzolen en bewerkingen met (steeds zwaardere) landbouwmachines. Bodemverdichtingen hebben als gevolg dat de wortelontwikkeling vermindert met aanzienlijke opbrengstderving tot gevolg. Met name in het natte voorjaar of tijdens droge zomers is het evident dat de bewortelbaarheid uitermate belangrijk is.

De Evers woelers hebben een werkdiepte tot 1 meter. De verschillende tanden maken het mogelijk om in elke situatie een optimale machine in te zetten die nodig is om de vereiste bewerkingen uit te voeren. Evers heeft met de jarenlange ervaring de kennis op het gebied van grondbewerking in huis. Onze medewerkers helpen u graag met een goed advies voor uw grondbewerking.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief