Volveldsbemesting

De vaste of verende tanden of schijven zorgen tijdens het uitrijden van mest direct voor een goede en gelijkmatige inwerking in de bodem. Emissie van ammoniak blijft hiermee tot een absoluut minimum beperkt. De werkdiepte is instelbaar met steunwielen of de nalooprol. De rol egaliseert en sluit de grond, wat gunstig is om de emissie van ammoniak verder te beperken en direct een zaaibed klaar te leggen.

Voor elke grondsoort een bemester

Evers levert voor elke grondsoort en situatie een geschikte bouwlandbemester. De grondsoort, de bemestingstechniek en uitbreng hoeveelheid bepalen de eisen, functionaliteit en de uitvoering van de bemester. In ons assortiment bieden wij diverse typen bouwlandbemesters voor volveldsbemesting:

Vaste of verende tandenbemesters

Deze bouwlandbemesters hebben een compacte bouwvorm. De korte bouw houdt het zwaartepunt dicht achter de tank of zelfrijder en voorkomt uitzwaaien tijdens transport. Met verschillende type tanden is deze bemester zeer variabel inzetbaar en uitstekend geschikt voor alle grondsoorten. 

U heeft keuze uit vaste of verende tand bemesters met verschillende werkbreedtes. De bemesters zijn leverbaar met twee of drie rijen tanden. Voor de diepteregeling is te kiezen uit steunwielen of een nalooprol. Afhankelijk van de grondsoort en verdere bewerkingen zijn meerdere typen rollen beschikbaar. Evers heeft tevens een unieke bemester die zowel voor volvelds- als rijenbemesting in te zetten is.

Schijvenbemesters

Deze maken gebruik van het beproefde sleufprocedé, waarbij de eerste rij schijven de grond openscheurt. Naar keuze is de mest voor of na de eerste schijf op of in de grond aan te brengen. De tweede rij schijven mengt de grond met de mest en legt de grond weer dicht en dekt daarbij de mest toe. Door de afzonderlijk opgehangen schijven is de schijvenbemester zeer flexibel voor verschillende grondsoorten in te zetten. De schijvenbemester is optioneel verkrijgbaar met de unieke Evers hoekverstelling van de schijven. 

Stoppelbewerking

De schijvenbemester is ideaal om in één werkgang zowel de stoppels te bewerken als mest uit te rijden en in de grond in te werken. Optioneel is deze bewerking te combineren met het inzaaien van een groenbemester. Daarnaast is de schijvenbemester ideaal om de graszode te scheuren. 

Compacte bouw

Door de compacte bouw zit de bemester dicht achter de tank of zelfrijder. Daarbij is gezorgd dat tussen de tanden voldoende ruimte aanwezig is om verstopping te voorkomen. Een drie-balks bemester heeft meer ruimte in het frame, echter dan komt het gewicht logischerwijs verder naar achteren. 

Bij de bouwvorm is rekening gehouden met het gebruik van de grond, omdat elk zaad een specifiek zaaibed nodig heeft. Zo werkt u economisch en ecologisch duurzaam. 

Om een optimale opbrengst te verkrijgen bij de huidige strenge bemestingsnormen is het essentieel dat de mest daar terecht komt waar de plant de voeding nodig heeft. Zo wordt zo efficiënt mogelijk gebruik gemaakt van de mest.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief