Stoppelbewerking

Een goede stoppelbewerking versnelt de vertering van de stoppel, waardoor de bodem gezond en vruchtbaar blijft. De ingewerkte stoppel bevordert het organische stofgehalte van de bodem. En voldoende organisatie stof is cruciaal voor het behoud van een gezonde, vruchtbare bodem.

Stoppelbewerking met de Evers schijveneg of Evers cultivator

Diverse studies tonen aan dat gewasresten en groenbemesters belangrijk zijn voor het bodemleven en de bodemstructuur. Het gelijkmatig inwerken van de stoppels of groenbemesters is daarbij belangrijk. Zo komt de organische stof het best in de bodem, wat belangrijk is voor vervolg gewassen, grondbewerkingen en het vasthouden van vocht en voedingsstoffen.

Of de stoppel goed is bewerkt is vast te stellen in de bodem. Een goede stoppelbewerking rukt de stoppel goed los en versnijdt de stoppel, waarna de stoppelresten over de volledige breedte met de ondergrond vermengd worden. Evers heeft verschillende schijveneggen en stoppelcultivatoren, waarmee de stoppelbewerking uit te voeren is en de gewasresten goed in te werken zijn.

Voordelen van stoppelbewerking met Evers machines: 

Een goede stoppelbewerking zorgt dat er voor dat er meer zuurstof in de grond komt, het organisch stofgehalte op peil blijft en de groei van onkruiden remt.

Evers Vario-disc schijveneg

De Vario-disc schijveneg is verkrijgbaar met twee en vier rijen schijven. Het voordeel van de vier-rijige schijveneg is dat er meer ruimte in het frame aanwezig is en er een nog intensievere bewerking plaatsvindt. De schijveneggen zijn verkrijgbaar in een heavy-duty uitvoering. De rol of naloper is aan te passen aan uw omstandigheden. 

Evers stoppelcultivator

De verende tand stoppelcultivator is uitgevoerd met de speciale stoppelbeitel, die de stoppels doorsnijdt en lostrekt. De afdekschijven zorgen voor een egale afwerking van de bewerking. De rol is net als bij de schijveneg aan te passen aan uw specifieke wensen. 

Evers snijrol

De Evers Furioso snijrol is een machine die met twee scherpe rollen gewasresten versnijdt en daarmee het beste resultaat biedt om bijvoorbeeld de maisstengelboorder te bestrijden. De gewasresten zijn daarna eenvoudiger in te werken in de bovenste bodemlaag.

Evers schijvenbemester

De Evers Toric schijvenbemester combineert stoppelbewerking met het volvelds inwerken van mest. Deze combinatie is desgewenst te voorzien van een zaaimachine, zodat bemesten, stoppelbewerking en groenbemester zaaien in één werkgang plaats vindt.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief