Evers Agro

Stoppelcultivator

De Evers stoppelcultivator is een veelzijdige en solide machine voor effectieve stoppelbewerking. 

De vleugelscharen maken het mogelijk om over de gehele werkbreedte stoppels snel en tot een diepte van 10 tot 20 centimeter los te maken en te mengen met de bodem. Deze stoppelcultivator is ook geschikt voor de volgende, diepere en intensievere werkgangen voor stoppelbewerking. Daarnaast kan de cultivator gebruikt worden voor zaaibedbereiding bij het zaaien in de stoppel. Door het koppelen van een zaaimachine, kan de groenbemester direct in deze werkgang gezaaid worden. Dat maakt de stoppelcultivator dubbel efficiënt.

Effectieve bodembewerking met de Evers stoppelcultivator

Met de Evers stoppelcultivator worden stoppels snel en op een diepte van 10 tot 20 cm losgemaakt en gemengd. De verstelbare toedekschijven zorgen voor een egaliserende werking. 

Deze cultivator is ook geschikt voor de volgende, diepere en intensievere werkgangen voor stoppelbewerking. Verder kan de machine gebruikt worden voor zaaibed voorbereiding bij het zaaien in de stoppel. Door het koppelen van een zaaimachine kan de groenbemester direct in deze werkgang gezaaid worden. Dat maakt deze cultivator dubbel efficiënt.

Verstoppingsvrij en optimale bodemvolging

De stoppelcultivator heeft een robuust en stabiel frame met een grote doorlaat onder het frame. De ruime tandafstand en de brede vleugelschaar-beitels maken de machine krachtig en geschikt voor veel bewerkingen. Voor het vereffenen van de bodem zijn holle toedekschijven met een diameter van 460 mm geplaatst. Optioneel kunnen deze holle schijven gekarteld zijn. Doordat bij de machines met een starframe de randschijven middels een parallellogram-systeem aan de rolarmen zijn opgehangen is de bodemvolging optimaal. 

Om de machine binnen de drie meter transportbreedte te laten, kunnen de buitenste randschijven optioneel inklapbaar geleverd worden. Ook onze machines met hydraulisch opklapsysteem hebben de mogelijkheid om zeer nauwkeurig de werkdiepte van de toedekschijven in te stellen. De schijven worden dan verschoven aan de ophanging van het frame. 

Exacte diepte instelling

De stoppelcultivator wordt standaard geleverd met een buizenrol die zorgt voor een exacte diepte instelling en een vlakke bewerking van de grond garandeert. Het programma van Evers biedt een ruime keuze aan rollen met een diameter van 45 en 62 cm. in verschillende uitvoeringen. Voor een optimale vastlegging van het zaaibed, kunt u kiezen uit de Dakringrollen of de Orionrollen.

Verkrijgbaar in verschillende standaard uitvoeringen:

Maatvoering in cm

TypeAantal tandenWerkbreedteAantal rijen en schijvenAantal schijvenTandafstandFramehoogteMax. werkdieptePK'sCat.Hydr. opklapbaar frameTransportbreedteKg
Brumby 7-29872982 + 1842,5852580-1303LNee3001275
Brumby 13-553135532 + 11442,58525170-2803LJa3002425

Opties: 

  • gladde of gekartelde schijven
  • inklapbare randschijven
  • buizenrol in V-vorm
  • reflectieborden met verlichting
  • zaaimachine
Informatie aanvragen
Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief