Evers Agro

Snijrollen

De Evers machine met snijrollen is zeer effectief voor maisstoppelbewerking en om op een milieuvriendelijke manier de larve van de maisstengelboorder te bestrijden. 

Met gebruik van deze snijrol voor stoppelbewerking worden de achtergebleven stengels kapot gedrukt. De speciaal ontwikkelde rol splijt de stoppel en mengt deze licht in de toplaag van de bodem. Hierdoor bieden de stengels geen beschutting meer voor de larve van de maisstengelboorder en bevordert het rottingsproces van het achter gebleven organisch materiaal 

Naast de standaardbewerking voor maisstoppels zijn de snijrollen ook geschikt voor andere doeleinden. zoals het verkleinen van de groenbemester en het beschadigen van overgebleven gewasresten van bijvoorbeeld kool.

Bestrijding maisstengelboorder

Tijdens de grondbewerking met de snijrollen worden over de volledige werkbreedte van de machine alle, na de maisoogst overgebleven, stoppels op de grond kapot gedrukt. Hierbij wordt de stoppel gespleten en licht met de grond vermengd. De larve van de maïsstengelboorder die normaal gesproken in de stengel overleeft, heeft geen bescherming meer en kan niet overwinteren. Door middel van de twee in tegengestelde winding draaiende rollen (van verschillende diameter 38 + 51 cm) worden de maisstoppels zodanig bewerkt dat het verrottingsproces en de vertering van de stoppel sneller wordt opgestart. De maisstengelboorder wordt op een zeer milieuvriendelijke manier bestreden en het land wordt effectief bewerkt. 

Verkleinen groenbemester 

Naast de standaardbewerking van maisstoppels, zijn de snijrollen ook goed in te zetten voor het verkleinen  van  groenbemester en het beschadigen van overgebleven gewasresten van bijvoorbeeld kool. De verschillende diameters en de hoekijzer profielen zorgen voor een nog agressievere bewerking op de maisstoppel.

Meerdere bewerkingen in één werkgang

De machine kan optioneel voorzien worden van een koppeldriepunt voor een combinatie werktuig. Zo kunnen in één werkgang meerdere bewerkingen worden uitgevoerd, bijvoorbeeld door de opbouw van een zaaimachine voor het zaaien van groenbemester. Ook deze optie draagt bij aan een constructieve en efficiënte bedrijfsvoering. 

Voordelen snijrollen: 

  • hoge werkcapaciteit door hoge bewerkingssnelheid
  • effectieve en goedkope bestrijding van stoppelinsecten.
  • laag brandstofverbruik 
  • flexibel inzetbaar

Verkrijgbaar in verschillende standaard uitvoeringen:

Maatvoering in cm

TypeWerkbreedteAantal rollenDiameter rollenPK'sHydr. opklapbaar  frameCat.TransportbreedteKg
SR-3003002Ø38 & Ø51100-150Nee2300600
SR-5005002Ø38 & Ø51150-200Ja3L3001650
SR-6006002Ø38 & Ø51160-220Ja3L3001830

Opties: 

  • met extra gewichten voor meer druk op de bodem
  • met mechanische hefinrichting, om de machine te combineren met een andere werkgang
  • spatborden, voor gebruik in de fronthef
  • reflecterende borden met verlichting
Informatie aanvragen
Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief