Wiedeg en frontwiedeg

Eggen vindt zowel plaats op grasland als in bouwland. Op grasland is het een bewerking die slechte grassen verwijdert, de viltlaag los trekt en daarmee goede grassen meer ruimte biedt en slechte grassen verwijdert. Op bouwland is het een bewerking om de bovenste grondlaag los te maken, te egaliseren en het zaaibed klaar te leggen.

De Evers Wiedeg  

De Evers wiedeg is de ideale machine voor het eggen van uw grasland. De egalisatiebalk egaliseert oneffenheden zoals molshopen en de eg trekt slechte grassen en de viltlaag los. Met deze bewerkingen activeert u uw gras in het voorjaar wat de groei bevordert en de gezonde grassen ruimte biedt.

Fronteg

De Evers fronteg wordt vaak gebruikt in combinatie met een doorzaaimachine. De fronteg is leverbaar in diverse uitvoeringen en te combineren met doorzaaimachines. Optioneel is een GPS snelheidssensor leverbaar.

Gedragen of getrokken Grass Profi wiedeg

De gedragen of getrokken Evers wiedeg in combinate met de Evers doorzaaimachine, de Evers Grass Profi, combineert vier bewerkingen in één werkgang: egaliseren, eggen, zaaien en rollen. 

Deze bewerkingen verwijderen slechte grassen en trekken de viltlaag los. Goede grassen krijgen hierdoor ruimte om te groeien. 

De Grass Profi, bevordert de groei van de bestaande grasmat, creëert een zaaibed voor het nieuwe graszaad, brengt de gewenste hoeveelheid graszaad op de grond en activeert met de rol het bodemleven.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief