Grasland beluchten

Grasland wordt vaak zeer intensief gebruikt. Intensieve beweiding, overvloedige neerslag of met (zware) machines over het grasland rijden, leiden tot verdichting en verslemping boven in de graszode. Om de groei en kwaliteit van het gras niet in gevaar te brengen, is het beluchten van de graszode essentieel.

Verdichting opheffen met de graslandbeluchter

De graslandbeluchter van Evers verwijdert moeiteloos verdichtingen in de bodemstructuur tot een diepte van 18,5 cm. Daarmee zorgt de graslandbeluchter voor een betere beluchting en doorlaatbaarheid van de graszode. Dit heeft een positief effect op het waterbergend vermogen van de graszode. De toplaag voert het water sneller af en er komt meer zuurstof in het wortelbereik. Meer zuurstof is essentieel voor een goede groei, betere kwaliteit en hogere opbrengst van het gras. Om diepere bodemverdichting op te heffen is er de Evers graslandwoeler.

Grasland beluchten zonder te beschadigen

De graslandbeluchter van Evers heeft 24 messen per meter en een maximale werkdiepte van 18,5 cm. De geharde messen met een scherpe snijkant aan zowel de voor- als achterkant zijn zo ontworpen dat ze de graszode niet beschadigen. Het is bovendien mogelijk de messen onder een hoek te monteren, waardoor ze nog intensiever werken.

Bescherming door glijsloffen

De glijsloffen onder de flenslagers van de graslandbeluchters van Evers beschermen niet alleen de flenslagers, maar begrenzen ook de maximale werkdiepte en zorgen voor een onbeschadigde graszode. Ze zijn in het frame geïntegreerd en gemaakt van hoogwaardig staal. Wij adviseren u graag bij de keuze van de juiste graslandbeluchter, specifiek afgestemd uw wensen.

Meer gewicht – diepere werking

Voor een betere indringing in een harde en droge bodem is de graslandbeluchter met gewichten te verzwaren, zodat ook onder moeilijke omstandigheden een uitstekend resultaat mogelijk is. De gewichten zijn leverbaar in zowel beton als staal, met een gewicht van elk 100 kg.

Werkbreedte

De grasland beluchter is leverbaar in werkbreedtes van 200 tot 800 cm. Bij de grote werkbreedtes is de beluchter te voorzien van een wielstel.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief