Evers Agro

Schijvenbemester 1-schijfrij

De 1-rijige schijvenbemester van Evers kenmerkt zich door het effectief inwerken en afdekken van mest op een grotere werkbreedte. De al jaren toegepaste schijven uit de Evers Toric bemester openen de bodem en voeren de grondbewerking uit.

De mest wordt direct achter de schijven in de bodem geïnjecteerd, waarna sleeptanden de mest met grond afdekken. Deze machine past zowel in een sleepslangsysteem (bijvoorbeeld de Schouten hefmast) als achter een tank of zelfrijder. De machine is geschikt voor gebruik op zowel klei- als zandgronden.

Door de machine compact te bouwen zitten de schijven zo kort mogelijk achter de tank. Hierdoor bevindt zich het zwaartepunt tevens dicht achter de tank. De toedekkende sleeptanden maken dat de mest goed is afgedekt en een mooi egaal bewerkte akker achterblijft.

Compacte bouw 

Door de compacte bouw en de ideale gewichtsverdeling past de 1-rijige bemester ook achter een tank. De machine is zo ontworpen dat het zwaarte punt van de machine zich nog geen 50 cm. achter het hart van de hefkogels bevindt. Hierdoor is de machine tevens geschikt voor tanks waar negatieve kogeldruk een probleem is. Deze bemester heeft een extreem laag eigengewicht, en weegt bij een werkbreedte tot 9 meter minder dan 3.000 kg.

Schijven met optimale snijhoek

De afzonderlijk opgehangen schijven zijn bij de 1-rijige bemester met een onderhoudsvrije rubberen torsievering in het frame gemonteerd. De snijhoek van de schijven is de geoptimaliseerde Evers snijhoek. De schijven bewerken het grondoppervlak, breken de grond open en creëren ruimte in de bodem voor de mest. De mest wordt 5 tot 10 cm diep geïnjecteerd. De onder een hoek geplaatste rij met sleeptanden dekken de mest toe met de grond die door de schijven is opgeworpen.

Door de mest rechtstreeks in de grond te injecteren, nemen de stikstofverliezen af en neemt de efficiëntie van de voedingsstoffen toe. De 1-rijige schijven bemester is solide en licht geconstrueerd voor een duurzaam gebruik.

Kenmerken schijvenbemester 1-schijfrij

  • 1 rij Evers Toric schijven met een diameter van 51 cm
  • Toedekkende sleeptanden voor optimale afdekking van de mest en een egale akker
  • Voldoende ruimte tussen de schijven om verstoppingen te voorkomen
  • Zwaartepunt bevindt zich dicht achter de tank
  • Weinig trekkracht benodigd
  • 3-delig klapbaar frame tot een werkbreedte van 9,00 meter

Verkrijgbaar in verschillende standaard uitvoeringen:

Maatvoering in cm

TypeAantal schijvenSchijfdiameterAantal uitlopenSchijfafstandWerkbreedteTransportbreedteKg (met steunwielen)
Toric Mono 30-90030Ø5130309003002990
Toric Mono 26-78026Ø5126307803002750

Informatie aanvragen
Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief