Grasland rollen

Evers graslandrollen zijn speciaal geschikt voor verbetering van grasland. De unieke Pictorringen, ontwikkeld voor grasland, zorgen voor activering van het gras en daarmee voor uitstoeling van de graszode. Tevens drukken deze rollen graszaad dat net bij-/ doorgezaaid is zeer goed aan. Dit bevordert een optimale groei en verbetert de capillaire werking. 

Grasland rollen - Pictorrol en Cambridgerol

Na het doorzaaien is het belangrijk dat het graszaad goed in de grond wordt aangedrukt. Met de Evers Cambridgerol of Pictorrol drukt u het graszaad aan. De rollen bevorderen de groei en het uitstoelen van bestaande grassen en zorgen ervoor dat de bovenlaag van de grond 'open' blijft en dat de grond geëgaliseerd wordt.

Evers biedt een breed assortiment rollen die in de machine zijn te integreren of op zichzelf kunnen worden gebruikt, al naar gelang de behoefte en de grondsoort. Van de Pictorrollen tot de Cambridgerollen is er een passende rol voor iedere toepassing. 

De rollen zijn perfect te combineren met een opbouwzaaimachine en/of met een Evers fronteg. Wanneer de rollen zijn ingebouwd in de doorzaaimachine zorgen ze ervoor dat het zaaigoed na het zaaien goed wordt aangedrukt, wat een optimale groei bevordert. De capillaire werking verbetert en ongewenste verdamping wordt voorkomen. Alle rollen hebben een optimale gewichtsverdeling dankzij het standaard Automatic Weight Levelling (AWL) systeem.

Daarnaast zijn ze ondanks hun grote werkbreedte compact van formaat en veilig gemonteerd voor transport.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief