Grasland doorzaaien - verjongen

Het is belangrijk om de graszode fit en jong te houden. Door droogte, natte plekken, voortdurend kort maaien (waardoor goede grassen geen zaad produceren), onkruid, groei van ongewenste grassen en gebruik van veel en zware machines gaat de graszode achteruit. Beschadigde graszoden bieden ruimte aan ongewenste grassen en onkruid, wat de opbrengst en voederwaarde van het grasland aanzienlijk vermindert. Door uw grasland jong te houden en goed te onderhouden, blijft uw grasland in goede staat en productief.

Grasland doorzaaien

Regelmatig doorzaaien van het grasland draagt bij aan het in stand houden van een goede graszode. Graszaadleveranciers adviseren jaarlijks een doorzaaihoeveelheid van 7 tot 20 kg graszaad per hectare waarbij de het doorzaaien bij voorkeur in de nazomer plaatsvindt.

Evers graszaad zaaimachine of doorzaaimachine

De Evers graszaad zaaimachine of doorzaaimachine egt, egaliseert, zaait en rolt het grasland. Deze vier bewerkingen in één werkgang maken het mogelijk om efficiënt het grasland te onderhouden. De machine verwijdert slechte grassen, trekt de viltlaag los en brengt goed graszaad op de graszode. De rol drukt daarna het zaad aan en activeert het bodemleven, waardoor een goede uitgangssituatie voor het nieuwe gras ontstaat en zo het grasland te vernieuwen.

Het egalisatiebord, de eggetanden, de zaaimachine en de rol zijn tevens onafhankelijk van elkaar te gebruiken.

Naast het onderhouden van goede grassen in uw grasland, is het belangrijk oppervlakkige en diepere bodemverdichting regelmatig op te heffen. De Evers graslandwoeler en Evers graslandbeluchter geven uw ondergrond voldoende aandacht en zorgen dat de bodem onder uw graszode in staat is om vocht goed af te voeren. Tevens biedt u hiermee de mogelijkheid om de wortels voldoende te laten ademen en zicht te laten ontwikkelen.

Fronteg

De Evers fronteg wordt vaak gebruikt in combinatie met een doorzaaimachine. 

De machines zijn leverbaar in diverse uitvoeringen en naar wens uit te rusten met diverse opties zoals zaaimachines, GPS snelheidssensoren en egalisatiebalken. De fronteg combineert het egaliseren en eggen in één werkgang. 

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief