Subsidieregeling POP3+

6 december 2022

Wilt u investeren en u voorbereiden op de toekomst van uw landbouwbedrijf? Vanaf 1 december 2022 is de subsidieregeling POP3+ 2022 opengesteld. Vanuit deze regeling is er een bedrag van 14 miljoen euro beschikbaar. De machines van Evers zijn uitermate geschikt voor de regeling.

  • De subsidie bedraagt 40 % van de subsidiabele kosten
  • De hoogte van de subsidie bedraagt minimaal €20.000,- en maximaal €150.000,-
    • Met een subsidiepercentage van 40% dienen de investeringskosten tenminste €50.000,- te bedragen om de drempelwaarde van €20.000,- te halen.
    • Vraagt u voor 2 investeringen subsidie aan? Dan is voor beide investeringen samen het subsidiebedrag minimaal €20.000,-

Voorwaarde investering

Per landbouwbedrijf kunnen maximaal twee aanvragen ingediend worden, met per aanvraag één concrete investering. Voor het begrip investering is aangegeven dat producten die onmiskenbaar met elkaar verbonden zijn worden beschouwd als één investering. Met onmiskenbaar wordt bedoeld dat de investering alleen gebruikt kan worden (gebruiksklaar) als al deze bij elkaar behorende producten worden aangeschaft.

Bekijk hier het stappenplan op de RVO website.

Mogelijke investeringen met Evers machines

De aanvragen worden gerangschikt aan de hand van de punten van de duurzaamheidsscore. Hoe duurzamer de investering, hoe hoger dit getal. De regeling staat open tot 31 januari 2023, 17:00uur.

Het overgrote deel van het Evers programma is geschikt voor de subsidieregeling. Enkele geselecteerde mogelijkheden uit de complete lijst met investeringen:

Nr

Soort investering

Omschrijving

Punten

A3PrecisiebemestingSystemen voor rijenbemesting met dierlijke mest.

Subsidiabel:

Systemen die plaats specifiek gewasbemesting kunnen toepassen
17
E4Vermindering
bodemverdichting
door ondiepe,
niet kerende
grondbewerking,
vaste rijpaden
en mechanische
onkruidbestrijding
Systemen, machines, werktuigen die gericht zijn op niet kerende, ondiepe bodembewerking en het oppervlakkig vermengen van gewasresten

Subsidiabel

Machines voor inwerken groenbemesters, ruige mest en gewasresten (schijveneg)
18
E6Verwerken
en toepassen
van organisch
restmateriaal
Investeringen die specifiek bedoeld zijn voor de verwerking van organisch restmateriaal (niet zijnde mest op bedrijfsniveau) met als doel het verhogen van bodemkwaliteit

Subsidiabel

Machines en werktuigen voor het inwerken of onderwerken van gewasresten, ruige mest, vaste mest, groenbemesters met behulp van schijven(eg), rollen, tanden of snijders of hakselaars
14

Interesse of hulp nodig?

Wij helpen u graag met het vertalen van uw wensen om uw juiste machine samen te stellen! Neem contact op met uw Evers Premium dealer of vraag het ons.

*Aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend.

Evers cultivator type Mustang valt onder POP3+ subsidieregeling
Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief