Nieuw: Evers Quadro Disc Combi-bemester

13 januari 2023

Vernieuwend en veelzijdig: de nieuwe Evers Quadro Disc Combi-bemester

De Quadro Disc is een veelzijdige en effectieve combi-bemester voor graan- en grasland en bouwland. De combi-bemester met een scherpe enkele snijschijf zorgt dat de mest  direct bij de wortels van de gewassen komt. Verlies van voedingsstoffen door emissie is zo tot een minimum beperkt. De Quadro Disc combineert een grote werkbreedte, tot 15 meter, met een hoge uitbreng capaciteit.

Om de voedingsstoffen uit mest efficiënt te gebruiken en duurzaam gebruik te maken van de bodem heeft Evers een compleet nieuw mestelement ontwikkeld. De Quadro Disc elementen zijn voorzien van vier grote massieve en scherpe snijschijven met een doorsnede van 41,5 centimeter. Door de spitse vorm en de grote diameter hebben deze schijven relatief weinig weerstand, ze rollen/lopen onder alle omstandigheden. De schijfafstand is 18,75 cm.

Innovatieve bodemaanpassing door nieuw 3D opgehangen mestelement.

De elementen zijn voorzien van een compleet nieuw ontwikkeld 3D bodemaanpassing systeem. De hydraulische cilinders in het parallellogram zorgen dat ieder element eenzelfde bodemdruk heeft. De nieuwe mestelementen realiseren een optimale mestinjectie over de gehele werkbreedte. Deze innovaties hebben er mede voor gezorgd dat de Quadro Disc 1200 een laag eigen gewicht heeft van 3480 kilogram.

Een belangrijk voordeel van de Evers Quadro Disc is dat de combi-bemester zowel in graan, gras als ook op bouwland een perfecte bemesting uitvoert. Het wisselen van bemesters voor graan & gras en voor bouwland is niet meer nodig. De verende tanden aan de mestelementen zorgen voor een goede inwerking van mest op bouwland. In opgeklapte toestand kunnen de tanden aan de machine blijven zitten. Een innovatieve uitrusting voor een veelzijdige en grotere inzet tijdens de voorjaarsbemesting.  

Relatief lichte en kort gebouwde machine

De Quadro Disc is uitgerust met horizontale verdelers bovenop de voorzijde van het frame. Het zwaartepunt van de combi-bemester ligt hierdoor dicht bij de tank en zorgt voor een goede stabiliteit. Door de jarenlange ervaring op het gebied van bouwlandbemesters is de slanggeleiding geoptimaliseerd voor een verstoppingsvrije werking. Alle uitvoeringen van de Quadro Disc zijn uitgerust met extreem flexibele en warmtebestendige Ø 40 mm. mestslangen. De elementen zijn voorzien van grote Ø 60 mm parallelvormige mestuitlopen voor een rustige en schone mestafgifte. Door de grootte van de uitlopen zijn ze beschermd tegen stenen.

Sectieschakeling met tevens standaard 9 meter werkbreedte

Het frame is robuust gebouwd en heeft standaard een V-instelling, waarmee het keren op de kopakker eenvoudig is. Door de verschillende draaipunten past het frame zich aan de omstandigheden van de bodem aan. De Quadro Disc uitvoeringen vanaf 12 meter werkbreedte zijn eveneens te gebruiken op 9 meter. Optioneel is de bemester uit te rusten met een section control systeem.

Lees meer 

Evers Quadro Disc Commi-bemester voor graan-, gras en bouwland
Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief