Nieuw: Evers Toric Mono schijvenbemester

5 januari 2023

De 1-rijige schijvenbemester van Evers kenmerkt zich door het effectief inwerken en afdekken van mest op een grotere werkbreedte. De al jaren toegepaste schijven uit de Evers Toric bemester openen de bodem en voeren de grondbewerking uit. De mest wordt direct achter de schijven in de bodem geïnjecteerd, waarna sleeptanden de mest met grond afdekken.

Lager brandstofverbruik

De Toric Mono is uitermate geschikt voor loonwerkers die snel en met grote capaciteit mest willen uitrijden en inwerken. De enkele rij schijven voert alleen de benodigde grondbewerking uit die een bemesting vraagt; het openen van de bodem voor de mestafgifte. Dit zorgt voor een lagere vermogensbehoefte en brandstofverbruik. Daarnaast zorgen de schijven voor een verstoppingsvrije bewerking door een snijdende bewerking van gewasresten en groenbemesters.

Door de compacte lichte bouw en de ideale gewichtsverdeling past de 1-rijige bemester prima achter een tank. De machine is zo ontworpen dat het zwaarte punt van de machine zich nog geen 50 cm. achter het hart van de hefkogels bevindt. Hierdoor is de machine tevens geschikt voor tanks waar negatieve kogeldruk een probleem is. Deze bemester heeft een extreem laag eigengewicht, en weegt bij een werkbreedte tot 9 meter minder dan 3.000 kg.

Deze machine past zowel in een sleepslangsysteem (bijvoorbeeld de Schouten hefmast) als achter een tank of zelfrijder. De machine is geschikt voor gebruik op zowel klei- als zandgronden.

Lees meer

Evers Toric Mono schijvenbemester
Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief