Nieuw! Evers Toric Compact schijvenbemester

4 juli 2023

Evers breidt de succesvolle serie Toric schijvenbemesters uit met een nieuw type, de Evers Toric Compact. Een compacte schijvenbemester die uitermate geschikt is voor gebruik achter mesttanks. Daarvoor is de compacte bemester licht gebouwd. De Toric Compact is leverbaar met een werkbreedte van 6 meter en heeft een eigen gewicht van 1990 kg in de uitvoering met steunwielen. De Toric Compact is tevens leverbaar met een buizenrol.  

De schijvenbemester is de ideale machine voor het bemesten van percelen met groenbemester en gewasresten. Door de snijdende werking van de schijven blijft de bemester verstoppingsvrij werken. De compacte bouwwijze in combinatie met bladveer elementen zorgt voor een zeer laag eigen gewicht en het zwaartepunt bevindt zich dicht achter de tank. Dit resulteert in een gunstige aslast en kogeldruk. Met de Toric Compact biedt Evers een perfecte schijvenbemester voor getrokken mesttanks.

Voor een exacte diepteregeling is de Toric Compact uit te rusten met steunwielen of een buizenrol. De steunwielen zijn traploos instelbaar voor een optimale bewerkingsintensiviteit. De uitvoering met steunwielen is uitermate geschikt voor getrokken tanks met een beperkte hefcapaciteit. De buizenrol is instelbaar door middel van een pen-gat verbinding met een uitgebreid gatenpatroon. Het korte zwaartepunt zorgt voor een gunstige gewichtsverdeling met de getrokken mesttank.

De Toric Compact beschikt over gekartelde schijven van Ø 51 cm, gemonteerd in onderhoudsvrije lagers. De schijven openen en bewerken de bodem tot een werkdiepte van 10 cm. De stabiele bladveerelementen van de schijven zorgen voor een goede bodemvolging. Een optimale positionering van de eerste en tweede schijfrij zorgt voor een lage vermogensbehoefte en verstoppingsvrije bewerking.

De mest wordt direct achter de eerste schijfrij in de bodem geïnjecteerd. De tweede rij schijven zorgt voor een goede inwerking. Het rechtstreeks deponeren van de mest in de bodem verhoogt de werkzaamheid van de voedingsstoffen en beperkt het stikstofverlies. De schijvenbemester is in te zetten op de meest uiteenlopende grondsoorten.

Resultaat na bewerking met schijvenbemester

Technische specificaties

Type
Toric Compact 34-600
Werkbreedte 600 cm
Aantal schijfrijen 2
Aantal schijven34
Aantal uitlopen17
Schijfafstand 35 cm
Transportbreedte280 cm
VermogensklasseMax. 350 pk
Naloper buizenrol Ø 62 cm, 8 x 1½” in V-vorm
Gewicht met steunwielen1990 kg
Gewicht met buizenrol2850 kg

Lees meer 

Nieuw: Evers Toric Compact schijvenbemester
Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief