Openstelling subsidies

23 oktober 2021

Op dit moment kunnen agrariërs en loonbedrijven interessante (investering)subsidies aanvragen. De subsidieregelingen zijn bedoeld voor maatregelen die de kwaliteit van het oppervlaktewater verbeteren of het vasthouden van water op landbouwgrond bevorderen. 

Deltaplan Agrarisch Waterbeheer (DAW) heeft hiervoor in Groningen, Overijssel, Drenthe en Gelderland subsidie opengesteld. Voor een maatregel is maximaal 40% subsidie beschikbaar. In de maatregelenlijsten staat aangegeven welke maatregel subsidiabel is, wat de beschikbaarheid van de subsidie per maatregel is en de maximale financiële subsidieaanvraag per maatregel.  

Groningen

In het waterschapgebied Noordzijlvest is er een project openstelling van maximaal 120 deelnemers. Hier geldt de regeling ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’, met een maximum van €10.000,-. In de maatregelenlijst staat onder andere subsidies voor schijveneggen, rijenbemesters met sectieafsluiting, voorzetcultivatoren, vleugelschaarcultivator en woelers (Niet Kerend, storende lagen oplossen). De maatregelen waar subsidie voor is aangevraagd moeten uiterlijk 31 december 2022 zijn uitgevoerd en afgerond.

Kijk voor meer informatie op: Introductie (dawnoordnederland.nl)

Drenthe, Overijssel en Gelderland

De subsidiemaatregelen zijn gericht op het vasthouden van water en waterkwaliteit. De maximum bijdrage uit de regeling is maximaal 40% tot een bedrag van €10.000,- per bedrijf (Gelderland tot maximaal €20.000,-). Enkele voorbeelden van machines die toepasbaar zijn volgens de maatregelenlijst zijn rijenbemesters, machines voor graslandverzorging, schijveneggen/snijrollen en woelers/cultivatoren voor Niet Kerende Grondbewerking. Iedere provincie heeft zijn eigen maatregelenlijst.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Mail naar daw@ltonoord.nl of bel 088 888 66 31. Aan de hand van een vrijblijvend gesprek met de desbetreffende gebiedsmakelaar worden uw persoonlijke mogelijkheden besproken.

Kijk voor meer algemene informatie op: Droogte | Deltaplan Agrarisch Waterbeheer

Bekijk de maatregelenlijsten per provincie:

Investerings subsidies Deltaplan Agrarisch Waterbeheer, welke Evers machines zijn toepasbaar binnen deze regeling?
Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief