Subsidie MIA\Vamil

8 december 2023

Wilt u investeren in een milieuvriendelijk bedrijfsmiddel? Dan kunt u fiscaal voordeel behalen door gebruik te maken van de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en/of de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil). De Nederlandse overheid biedt subsidie aan voor ‘’Mulch-apparatuur”.  

De Evers schijveneggen en snijrollen vallen onder de zogenoemde ‘’Mulch-apparatuur’’.

Het RVO biedt de mogelijkheid om fiscaal aantrekkelijk te investeren in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen. De Evers Schijveneggen en Snijrollen komen hiervoor in aanmerking, voor de categorie Mulch-aparatuur. Deze categorie is bestemd voor het beschermen, verbeteren en voorkomen van erosie van de bodem door het aanbrengen van een mulchlaag bestaande uit organisch restmateriaal. Via de vastgestelde MIA (Milieu-investeringsaftrek) regeling vanuit de overheid wordt een percentage van 36% geboden. Via de VAMIL(Willekeurige afschrijving milieu-investeringen) regeling biedt de overheid een percentage van 75%. Via beide regelingen is voor een ondernemer fiscaal voordeel te halen bij het investeren in een dergelijke machine. Bekijk de rekenvoorbeelden. 

Evers schijveneggen

De schijveneg snijdt het organische materiaal, zoals een groenbemester, los van de bodem en mengt het vervolgens met de grond. Het bodemleven begint vervolgens met de afbraak van de groenbemester. Ook is de schijveneg ideaal voor het inwerken van mest of voor stoppelbewerking. Een veelzijdige machine die breed inzetbaar is.

Evers snijrollen

De Evers snijrol is de ideale machine voor het verkleinen en inwerken van groenbemesters. De machine snijdt groenbemesters en stoppels klein en mengt deze vervolgens goed met de grond. In combinatie met een schijveneg zorgt de snijrol voor een optimale gewasvernietiging. De capaciteit van de combinatie ligt hoog doordat er rijsnelheden tot wel 15 km/h per uur te behalen zijn.

Interesse of hulp nodig?

Wij helpen u graag met het vertalen van uw wensen om uw juiste machine samen te stellen! Neem contact op met uw Evers Premium dealer of vraag het ons.

*Aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend.

MIA\Vamil subsidie voor Evers schijveneggen en snijrollen
Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief