Grondbewerking en zaaibedbereiding occasions

Voor een goed gewas en een goede oogst dient zowel het zaaibed als de ondergrond optimaal te zijn. Een goed bewortelbare bodem, zonder verdichting, geeft de meeste kans op een goede opbrengst. Door extremer weer is een goede conditie van de bodem steeds belangrijker. Alleen zo zijn de omstandigheden optimaal om een goede gewas opbrengst te realiseren. Daarbij is het tijdens natte omstandigheden essentieel om een goede waterberging en ontwatering te hebben, om de oogst binnen te halen.

Grondbewerking en zaaibed bereiding

Het verbouwen van gewassen veroorzaakt op landbouwgronden een verandering van de bodemstructuur. Vaak leidt deze verandering tot verdichtingen in de bodem. Overigens is het berijden van de grond met 'steeds zwaardere' landbouwmachines slechts één van de oorzaken van verdichting van de bodemlagen. Belangrijk genoeg om deze verdichtingen van tijd tot tijd los te trekken of open te breken. Want alleen dan blijft de vitaliteit van de bodem behouden en is een optimale bodem voor uw oogst te garanderen.

Grondbewerking is gericht op het voorbereiden van een goed zaaibed en het creëren van een goede ondergrond voor uw gewassen. Alleen zo is de waterhuishouding in, en de bewortelbaarheid van de bodem te bevorderen. Afhankelijk van welke grondbewerking u uit wilt voeren, heeft u de keuze uit verschillende bodembewerkingen:

Het afstemmen van de juiste grondbewerkingsmachine op de te verhelpen verdichting in de bodem zorgt voor:

Het uitgebreide productassortiment van Evers biedt voor elk bedrijf en bodemtype de juiste grondbewerkingsmachine.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief