Jurgen Siebring

Akkerbouwbedrijf Siebring, Nederland

Jurgen Siebring van Akkerbouwbedrijf Siebring, Drenthe, had al meerdere Evers machines en was op zoek naar een alternatief voor een spitmachine. “Een collega van ons in de buurt had een Evers Holsteiner voorzetwoeler met Garron vaste tand cultivator. Deze hebben wij toen ook gebruikt en het beviel ons zo goed dat we deze machines zelf ook gekocht hebben”.

“Belangrijk bij de keuze waren dat de Holsteiner voorzetwoeler de grond goed losmaakt zodat storende lagen verdwijnen en de juiste verhouding ontstaat tussen lucht, water en grond. En voor de Garron geldt dat hij de grond goed losmaakt en daarna goed aandrukt zodat je een perfect zaaibed kunt bereiden. De machines van Evers zijn simpel en degelijk en hebben een goede prijs/kwaliteitverhouding. Ook klant specifieke wensen die wij hadden hebben ze in onze machine verwerkt. De uitvoering zoals wij die hebben is in geschikt voor elk akkerbouwbedrijf op zand- en dalgrond”. In andere uitvoeringen zijn de Holsteiner en Garron ook inzetbaar op andere grondsoorten.

Jurgen zet de Holsteiner in voor een diepere grondbewerking onder de bouwvoor zodat storende lagen worden opgelost. De Garron gebruikt hij voor het klaar leggen van een zaaibed voor de gewassen aardappels, bieten en uien. “Op de Garron hebben we een hydraulische hef installatie waarin we verschillende zaaimachines/zaaibalken kunnen hangen zo kunnen we de machine breed kunnen inzetten”.

De toegevoegde waarde voor ons bedrijf: “Meer capaciteit, minder intensief de grond bewerken, minder diesel per hectare en meer gewasresten bovenin. Goedkoper dan een spitmachine en minder slijtdelen dan een spitmachine. Een rekenvoorbeeld bij bieten zaaien: Evers Holsteiner 40 cm diep woelen en Garron 25 cm diep cultiveren kost 16 L diesel per ha. Woelen en spitten kost het dubbele aan brandstof!”

Akkerbouwbedrijf Siebring kiest voor Evers Holsteiner voorzetwoeler en Garron vaste tand cultivator
Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief