Jilles Boer

Akkerbouwbedrijf J. Boer, Bant, Nederland

Jilles Boer, akkerbouwer en YouTube vlogger, kiest voor de Evers Holsteiner voorzetwoeler

Jilles Boer heeft samen met zijn partner Wikje de Jong een akkerbouwbedrijf in Bant (FL). Het bedrijf is 60 hectare groot. Boer teelt pootaardappelen, suikerbieten, zaaiuien, wintertarwe en zomergerst. Verder is Boer actief op YouTube als vlogboer.

Boer had al ruime ervaring met Evers machines en koos de Evers Holsteiner voorzetwoeler voor de voorbewerking voor het zaaien van groenbemester. Belangrijk bij de keuze was dat hij een machine wilde met een rechte tand die de grond alleen lostrekt. “Ik wil alleen een streep zien in het land, geen mengende werking. Met de MT-tand van Evers is dat goed te realiseren”.

Op zwaardere grond zaait Boer zijn groenbemester met de Holsteiner in combinatie met de kopeg zaaimachine. Op de lichtere grond gebruikt hij de Evers Garron vaste tand in combinatie met de zaaimachine. Ook gebruikt hij de Holsteiner solo om de lichtere gronden diagonaal los te trekken. “Evers is een begrip in het land van cultivatoren. Ervaringen uit het verleden met andere Evers machines gaven mij vertrouwen in de Holsteiner. Ook de ervaring met jullie Evers Premium dealer Weevers Nieuwstad B.V. gaven de doorslag. De Holsteiner is geschikt voor alle akkerbouwers in Nederland die een werkgang willen combineren. Uiteraard is het wel van belang welke soort grond je hebt”.  

De toegevoegde waarde voor ons bedrijf: “In het najaar is het hier erg druk op het bedrijf waardoor ik geen tijd had om eerst te woelen en vervolgens nog groenbemesters te zaaien. Ik wilde het diepe woelen met zaaien gaan combineren om arbeidsuren te besparen. Met de Holsteiner voorzetwoeler kan ik deze werkgang combineren om arbeidsuren te besparen. Hierdoor heb je een hogere slagingskans van de groenbemester”.

Jilles Boer kiest voor Evers Holsteiner voorzetwoeler om woelen en zaaien te combineren en zo een werkgang en arbeidsuren te besparen
Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief