Vernieuwde Graslandbeluchter

8 juni 2021

Innovatief en efficiënt, de vernieuwde Evers Graslandbeluchter

Evers Agro introduceert de vernieuwde Evers Graslandbeluchter. De Evers Graslandbeluchter is ontwikkeld om oppervlakkige verdichtingen en verslemping in de toplaag van de graszode op te heffen. Uniek aan de vernieuwde uitvoering is de optionele 3-punts mechanische hefinrichting en een monteerbare driepunt voor de Graslandbeluchters met een vast frame.

De innovatieve toevoeging van de optionele 3-punts mechanische hefinrichting biedt de mogelijkheid om de Graslandbeluchter te combineren met een extra bewerking. Zo kan bijvoorbeeld de Evers Pictor-graslandrol met daarop een pneumatische zaaimachine eenvoudig aangekoppeld worden. Hiermee is een extra bewerking in één werkgang mogelijk. En minder werkgangen vermindert machinale bodemverdichting. In combinatie met de monteerbare driepunt is de Graslandbeluchter een veelzijdige machine. De ontwikkeling van een monteerbare driepunt maakt het mogelijk om de Graslandbeluchter zowel in de achter- als fronthefinrichting te monteren. Een efficiënte inzet van mens en materiaal voor een duurzaam bodemgebruik.

De vernieuwde Evers Graslandbeluchters blijven uitgerust met de inmiddels beproefde beluchtermessen. De messen beluchten de graszode tot een maximale werkdiepte van 18,5 centimeter. De Graslandbeluchters beschikken over 24 messen per meter. Per rotor zijn vier geharde en slijtvaste messen gemonteerd met een snijkant aan de voor- en achterzijde. De dubbele snijkant en dieptebegrenzing door glijsloffen voorkomen schade aan de graszode.

Duurzaam bodemgebruik is internationaal een zeer actueel thema. Het beluchten van de kostbare graszode zorgt voor een betere doorlaatbaarheid van water en lucht. Het waterbergend vermogen van de bodem neemt toe en er komt meer zuurstof bij de wortels. Essentieel voor een optimale groei van het gras en goede kwaliteit ruwvoer. Het beluchten van het Grasland is een effectieve en eenvoudige bewerking om de oppervlakkige verdichtingen en verslempingen op te heffen. Problemen veroorzaakt door intensieve beweiding, schade van ganzen en muizen en extreme regenval zijn door het beluchten van de graszode op te heffen!

Vernieuwde Evers Graslandbeluchter: om oppervlakkige verdichtingen en verslemping in de toplaag van de graszode op te heffen
Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief