Quarter breder inzetbaar

4 juni 2021

Nieuwe uitvoering Evers Quarter Strip-till bemester

Door innovaties breder inzetbaar en lichter

De nieuwe uitvoering van de Evers Quarter Strip-till rijenbemester is een doorontwikkeling van de reeds bestaande Quarter. Een precisie rijen-bemester die op onbewerkte akkers een rij bewerkt, eventuele bodemverdichting opheft, mest in de rij injecteert en de mest inwerkt. Daarmee ligt het zaaibed voor mais of andere gewassen klaar en is in de bewerkte rij te zaaien. De wortels komen direct bij de plek waar de meeste voeding zit, met een veel betere benutting van de voedingsstoffen als gevolg. Tussen de rijen vindt geen grondbewerking plaats, waardoor de bodem tussen de rijen zijn volledige draagkracht behoudt. Het perceel is daarmee ook beter beschermd tegen erosie, verstuiving en verslemping. Strip-till is positief voor bodemstructuur en -leven, en spaart werkgangen en (brandstof)kosten.

Het grote voordeel van de nieuwe versie is dat deze Quarter door zijn monteerbare aanspanning achter nog meer tanks te monteren is. Het lagere gewicht maakt dat deze Quarter ook achter lichtere tanks te gebruiken is. De gewichtsreductie bedraagt ruim 300 kg waarmee het gewicht van de nieuwe Quarter (uitvoering met 8 rijen) 3000 kg bedraagt.

De innovaties van de opvolger van de Quarter in het kort:

  • lichter geconstrueerd frame, dus lichter, waardoor deze Evers Quarter nu tevens achter lichtere tanks te gebruiken is
  • geschikt voor monteerbare aanspanning waardoor deze Evers Quarter achter meerdere typen tanks te gebruiken is
  • de elementen zijn hydraulisch opgehangen, wat de bodemvolgendheid verbetert
  • verbetert gebruiksgemak doordat de elementen makkelijker instelbaar zijn
  • alle elementen zijn voorzien van standaard onderhoudsvrije lagers

De Evers Quarter is afgelopen voorjaar uitvoerig getest en de resultaten zijn zeer positief. De machine doet wat we hadden verwacht en daarmee is de nieuwe Quarter een voortzetting  van een reeds succesvol bewezen concept. Evers hecht veel waarde aan functionaliteit en praktisch gebruiksgemak en is continu in gesprek met eindgebruikers over de ervaringen in het veld. Door deze goede samenwerking hebben wij een duidelijk beeld van de klantenwensen. Deze klantenwensen nemen we mee in de ontwikkelingen en komen ook terug in deze nieuwe Quarter. De nieuwe Quarter is per direct leverbaar.

Nieuwe uitvoering Evers Quarter Strip-till bemester door innovaties breder inzetbaar en lichter
Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief