Nieuwe Evers messenrol

20 maart 2020

Snel en effectief groenbemester bewerken met de nieuwe Evers messenrol

Groenbemesters zorgen in combinatie met niet kerende grondbewerking voor het in stand houden en verbeteren van de bodemstructuur. Daarvoor moet de groenbemestergoed, snel en effectief worden ingewerkt.

De Evers dubbele messenrol snijdt groenbemesters effectief kapot waarna de groenbemester in te werken is. Daarmee is deze dubbele messenrol de perfecte rol voor het bewerken van groenbemesters. In vergelijking met andere machines is het rollen van groenbemester een snelle en effectieve manier om groenbemester te bewerken. De groenbemester is daarna met een schijveneg eenvoudig te mengen door de bovenste bodemlaag.

De messenrol snijdt zowel horizontaal als verticaal. Gewasresten, zoals bijvoorbeeld koolzaad en maisstoppels worden hierdoor nog meer verkleind.

De rol is in te zetten voor voorjaarswerkzaamheden. Tevens biedt deze messenrol een milieuvriendelijke manier om de larve van de maisstengelboorder te bestrijden. 

Onder een aantal omstandigheden heeft het voordelen om deze dubbele messenrol in te zetten, bijvoorbeeld:

  •  als er geen vorst is geweest
  •  bij bladrijke gewassen is deze messenrol ideaal om de gewasresten te versnijden. Bij deze gewassen is een combinatie van de   schijveneg en messenrol de beste optie omdat deze combinatie de groenbemester nog meer verkleint en prima inwerkt.

Voordelen van het gebruik van de Evers messenrol zijn:

  • voorkomen van bloei en zaadvorming van de groenbemester
  • opheffen van de isolerende werking bij grote hoeveelheden groenbemester/organisch materiaal, waardoor de grond in het voorjaar eerder kan opwarmen
  • voorkomen van verstopping bij ploegen door eerst de gewasresten te versnijden
  • de rol versnijdt gewassenresten tot aan het bodemoppervlak; hierdoor ontstaat zo min mogelijk losse grond wat zorgt voor meer grip bij een vervolgbewerking
  • de rol is bodem aangedreven -> lager brandstofverbruik en minder slijtage aan de machine

De rol is voorzien van een driepunt ophanging en is leverbaar in drie breedtes namelijk 3, 5 en 6 meter. De messenrollen in de uitvoering van 3 meter hebben een roldiameter van 380 mm. voor en 510 mm. achter. Beide messenrollen zijn voorzien van 8 messen. Optioneel is de rol (in de front) verkrijgbaar met een afdekplaat tegen steenslag. Ook zijn gewichtsdragers met gewichten voor verzwaring als optie leverbaar.

Snel en effectief groenbemester bewerken met de nieuwe Evers messenrol
Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief