Demonstratie Vanggewas klein krijgen  - Evers Agro

Demonstratie Vanggewas klein krijgen

3 maart - 3 maart
Vredepeel, Nederland

Donderdag 3 maart organiseert Grondig Boeren met Mais een Demonstratie vanggewas inwerken op Proefboerderij Vredepeel van WUR Open Teelten.

Bij de Proefboerderij in Vredepeel is een 7 ha groot perceel met gelijkzaai rietzwenk beschikbaar waar diverse machines tonen hoe ze deze klein proberen te krijgen. Evers is op locatie aanwezig met de Evers Skyros schijveneg en messenrol

U bent van harte uitgenodigd om naar het geleverde werk te komen kijken. Download de PDF met de uitnodiging voor deze demonstratie. Aanmelden kan via de de volgende link.

Het telen van een vanggewas na mais en andere gewassen dient meerdere doelen:

- de resterende stikstof na de teelt vangen
- organische stof aanvoer
- onkruid onderdrukken
- beschermen van de bodem tegen wind en water erosie
- etc.

Daarnaast kan de volgteelt profiteren van de nutriënten, die weer beschikbaar komen uit het ingewerkte vanggewas. Dit vraagt echter om goed en tijdig verkleinen van het vanggewas. Dit is niet altijd eenvoudig. Zeker als we dit op een mechanische manier willen of in de toekomst waarschijnlijk moeten doen. Eén van de moeilijkste vanggewassen zijn de grassen en dan in het bijzonder rietzwenkgras, die de laatste jaren opgang heeft gemaakt als gelijkzaai in de mais om aan de datum van 1 oktober te kunnen voldoen.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief