Duodisc nu ook in smallere werkbreedtes

27 januari 2021

Evers Duodisc combi-bemester nu ook in smallere werkbreedtes

Na de succesvolle introductie van de Evers Duodisc (werkbreedte 9,75-18 meter) is het assortiment verder uitgebreid met smallere werkbreedtes, van 4 tot 9,75 meter. De Evers Duodisc is ontwikkeld om mest in granen en op grasland uit te rijden. Door de ontwikkeling van de nieuwe bemesters met smallere werkbreedtes, beschikt Evers nu over een compleet assortiment bemesters tot een werkbreedte van 18 meter. Geschikte bemesters voor zowel de ‘kleinere’ getrokken tanks tot aan de ‘grote’ zelfrijders.

De nieuwe bemesters kenmerken zich door een 2- of 3-delig opklapbaar frame. Voor de werkbreedte van 4 tot 7 meter is de bemester uitgerust met een 2-delig opklapbaar frame. Voor de werkbreedte 7,5 tot 9,75 meter is bemester voorzien van een 3-delig opklapbaar frame. Voor een goede mestverdeling beschikt de Duodisc over twee mestverdelers. Dit resulteert in een eenvoudige slanggeleiding wat de kans op knikkende slangen vermindert.

De inmiddels succesvol beproefde mestelementen zijn afkomstig van bekende de Duodisc bemester met een 5-delig opklapbaar frame. De machines zijn voorzien van grote bolvormige schijven met een doorsnede van 41,5 cm. Door de spitse vorm en de grootte van de schijf treedt er relatief weinig weerstand op, waardoor de schijven onder alle omstandigheden blijven rollen/lopen. De onderlinge schijfafstand is 18,75 cm of 25 cm.

De frames zijn robuust gebouwd en de mestelementen zijn opgehangen in onderhoudsvrije rubbers. In combinatie met de 6° bewegingsvrijheid, zowel naar links als rechts, is het mestelement optimaal spoor- en bodemvolgend. Het 3-delig opklapbaar frame beschikt daarnaast over een standaard V-stelling, wat het keren op een kopakker vereenvoudigt.

Alle Evers Duodisc bemesters zijn optioneel uit te rusten met opklapbare tanden om de mest optimaal mee af te dekken. In opgeklapte toestand kunnen de tanden aan de bemester blijven zitten.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief