Injectiesysteem micro-organismen Graslandwoeler en -beluchter

26 oktober 2023

Goed grasland begint bij de basis

Een hoge kwaliteit ruwvoer telen start bij de basis, namelijk een goed en fit grasland. Belangrijk daarbij is dat de bodemstructuur in optimale conditie is. Bodemverdichting in grasland is één van de oorzaken van een lagere opbrengst en kwaliteit van het ruwvoer. Terwijl grasland verreweg het kostbaarste productiemiddel is van een veehouder! Het is voor een agrariër essentieel om aandacht te geven aan zijn waardevolle bodem.

Technische innovaties voor bodemverbetering

De graslandmachines van Evers verzekeren u van een hogere en kwalitatief betere gras opbrengst. De fronteg verwijdert slechte grassen en onkruid en de Combi-doorzaaimachine voor verjonging van het grassenbestand van de grasmat. Beluchten en woelen heffen bodemverdichting op en bevorderen de het waterbergend vermogen van de bodem, verbeteren de waterafvoer, bevorderen de doorwortelbaarheid en verhogen het zuurstofgehalte. Deze maatregelen dragen eraan bij dat het gras een kwalitatief betere en hogere opbrengst biedt.

Nieuw: Bewerking combineren met toevoegen van micro-organismen 

Door het toevoegen van effectieve micro-organismen aan de bodem is het mogelijk om het bodemleven te activeren/verbeteren. Het versterkte bodemleven heeft een positieve invloed op een betere/snellere organische stof opbouw en een betere bodemstructuur, wat ten goede komt aan de bodemvruchtbaarheid. Een onderzoeksmethode die weergave geeft van de mineralenbalans in de bodem is de Kingsey-Albrecht methode. Goede chemische samenstellingen, oftewel de macro- en micro-elementen, van de bodem met de juiste pH-waarde zijn essentieel voor de ontwikkelingen van de bodembiologie en een actief bodemleven.

Injectiesysteem Graslandwoeler

De Evers Graslandwoeler is vanaf nu uit te rusten met een injectiesysteem. Het speciale design van de MT-tand voorkomt vermenging van de bodemlagen. Deze tand krijgt een extra leiding naar de beitel. De spuitdop aan de achterzijde van de beitel injecteert de vloeistof rechtstreeks in de bodem, op de gewenste diepte. De beitel tilt de grond kort omhoog, heft daarmee eventuele bodemverdichting op en zorgt voor een tijdelijk vacuüm, waardoor de vloeistoffen in de gecreëerde fijne breuklijnen trekken.

Lees meer: Injectie micro-organismen met Evers Graslandwoeler

Injectiesysteem Graslandbeluchter

De Evers Graslandbeluchter is uit te rusten met een nieuw type mes en injectiesysteem. Het nieuwe type mes is geschikt tot een maximale werkdiepte van 5 cm. Deze maakt met scherpe punten kleine openingen in de bovenste toplaag van de graszode.

Door dit te combineren met het compleet innovatieve injectiesysteem (deze is ook te gebruiken op de reeds beproefde graslandbeluchter messen met max. werkdiepte 18,5 cm) zijn de vloeistoffen precies te injecteren in de openingen. Het injectiesysteem bestaat uit een sterke verende tand die precies achter ieder messenrotor zit. Iedere verende tand beschikt over een eigen uitloop, die de vloeistoffen emissiearm injecteert. Een eenvoudig systeem om effectief vloeistoffen te injecteren.

Het complete programma van graslandverzorging en injectiesystemen is aanwezig op de Agritechnica. Kom langs om u te laten informeren over de technische mogelijkheden van graslandverzorging!

Injectiesysteem micro-organismen voor Graslandbeluchter en Graslandwoeler
Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief