Subsidie bodemverbetering | Oost Nederland

10 oktober 2023

Op zoek naar oplossingen voor natte stukken op je perceel of wil je juist zomers meer water beschikbaar hebben voor je gewassen? Goed nieuws! In Oost-Nederland is een subsidieregeling voor investeringen in onder meer bodemverbetering of maatregelen die de waterbalans en bodem kunnen versterken.

Deltaplan Agrarisch Waterbeheer (DAW) heeft hiervoor een investeringsregeling opgesteld voor de waterschapgebieden Drents Overijsselse Delta, Rijn en IJssel en Vechtstromen. Op fysieke maatregelen, opgenomen in de maatregelenlijst, kan een subsidie worden aangevraagd van maximaal 40% tot een bedrag van maximaal €10.000,- per bedrijf

Werkwijze aanvraag subsidie:

  • Meld je aan als deelnemer -> Home - DAW Oost-Nederland (dawoostnederland.nl)
  • Er wordt contact gezocht door de betreffende gebiedsmakelaar. Samen bespreken jullie de mogelijkheden en helpt jou bij het indienen van een aanvraag. (let op; de mogelijkheden zijn regio afhankelijk)
  • Vraag van tevoren alvast een offerte bij ons aan voor de door jou gewenste machine voor graslandverzorging.
  • Aanvraag wordt beoordeeld

Interesse of hulp nodig?
Wij helpen je graag met het vertalen van uw wensen om de juiste machine samen te stellen! Neem daarvoor contact met ons op.

Evers machines grasllandverzorging vallen in de regeling Subsidie voor bodemverbetering met als doel verbeterde waterbeschikbaarheid op percelen 
Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief