spacer.png

Grass Profi GP-300

  • Verwijderen van onkruid.
  • Uitkammen van dode grassen.
  • Activeren van het bodemleven.
  • Het verwijderen van de viltlaag van de grasmat.
  • Bevorderen van de groei van de bestaande grasmat.
  • Kiembed voorbereiden voor het graszaad.
  • Nauwkeurig zaaien van gras op het hele perceel.
  • Het aandrukken van het graszaad.

De Evers Grass Profi is een veelzijdig combinatie werktuig dat de 4 verschillende bewerkingen combineert. De Evers Grass Profi GP-300 is een hefgedragen machine. De onderdelen zijn ook los van elkaar te gebruiken.

Fotogalerij:

.
.
.
.
GP-300.JPG
GP-300 (2).JPG
GP-300 in het werk.JPG
GP-300 in het werk (2).JPG

1. Egalistiebord:

Evers GP-300Het egalisatiebord zorgt voor het uitvlakken van grove oneffenheden, denk aan molshopen, rijsporen, wroetschade etc. Het egalisatiebord is opgehangen aan zware bladveren en met behulp van draaispindels in hoogte te verstellen.

2. Eggetanden: 

De eggetanden zorgen voor het lostrekken van dode grassen, verkeerde grassen (denk aan straatgras en ruw veldbeemd), achtergebleven gras na de oogst, mestfladden enz. Verder is deze stugge eggetand met een dikte van 12mm ook bedoeld om een zaaibed te creëren waar vervolgens het graszaad in komt te liggen. Let wel, er is dus een duidelijk verschil met een traditionele wiedeg en de Evers Grass Profi. Een wiedeg is ontworpen om een plantje te laten staan, maar door de stugge eggetanden in de Grass Profi worden juist verkeerde planten verwijdert. Deze planten wortelen hoofdzakelijk oppervalkkig terwijl de goede grassen dieper wortelen en daardoor beduidend sterker is en blijft staan. De hoek van de tanden is instelbaar waardoor de intensiteit / agressiviteit van de eggetanden-bewerking variabel is.

3. Zaaimachine:

De Grass Profi GP-300 is voorzien van een Evers Vertsem VG zaaimachine. Deze opbouw zaaimachine met 25 uitlopen verdeeld over 3 meter zorgt er voor dat het graszaad over de gehele werkbreedte nauwkeurig wordt verdeeld. De zaaimachine wordt aangedreven vanaf de cambridgerol. De inhoud van de zaadkast is 105 liter.

4. Cambridgerol:

Deze cambridge rol heeft meerdere functies. Ten eerste wordt het graszaad vastgelegd in de grond waardoor het goed kan ontkiemen en vaste voet heeft na het kiemen. Ten tweede bevorderd de rol het uitstoelen van het bestaande gras.  Uiteraard heeft de rol ook nog het bijkomende effect dat deze de grond aangerolt wordt wat een egaliserende werking heeft.  Het voordeel van een cambridge rol t.o.v. een gladde rol is dat de grond niet “platgewalst” wordt maar dat er structuur achterblijft. De bovenlaag wordt niet dichtgesmeerd maar blijft “open” wat er voor zorgt dat er waterbergend vermogen blijft, verslemping tegengegaan wordt en toch een vast zaaibed. Een bijkomend voordeel van de Cambridge ringen is dat ze de breedbladerige onkruiden beschadigen.

Specificaties

Folder

 

 

Kunnen wij iets voor u doen? Of heeft u specifieke vragen over een machine of bewerking.
Neem dan gerust geheel vrijblijvend contact met ons op en wij helpen u graag verder.